Bilete online
MICUL TESTAMENT
TEATRU SMArt



MICUL TESTAMENT

TEATRU SMArt

vezi tot programul


Imagini

MICUL TESTAMENT – text colectiv

Dramaturgia: Natalia Graur

Regia: Andrei Stan

Distribuția:

Ema Baias

Evelin Barla

Gabriel Pop

Cyntia Huszti

Stephanie Huszti

Karina Negru

Maria Big

Alessia Ioanesi

Alexandra Moș

Michelle Marița

Luca Terebesi

Amalia Orha

Rareș Boldan

La scrierea textului au contribuit:
Mureșan Silvia, Huszti Stephanie, Negru Karina, Terebesi Luca, Popovici Agnes, Orha Amalia, Marița Sabrina Michelle, Baias Ema, Indricuț Mara, Barla Evelin Vivien, Moș Alexandra – Maria, Darian Coman, Ioanesi Alessia, Orha Joana, Popovici Luca, Ale Dan, David Bianca, Maghiar Maria, Szilaghi Tudor, Rianna Rotar, Schvarckopf Dominik, Chitaș Natalia, Midas Alexan, Băltățescu Carina, Mistreanu Daiana, Dărăban Daria, Hanos Blanca Tamara, Rakasi Szilvia, Chiș Alina, Blănaru Alex.

-------------------------------

Coordonator artistic: Ovidiu Caița

Regizor tehnic: Cristian Rudăreanu

Design grafic: Cătălin Mareș

Manager de proiect: Amarilys Pop

-------------------------------

Spectacol realizat prin proiectul TEATRU SMArt – cofinanțat de AFCN

PREMIERA: 5 noiembrie 2023 – Teatrul de Nord, SALA STUDIO

-------------------------------

Micul Testament plasează acțiunea în Sătmarul anului 2179, o lume în care există foarte puțini arbori, îngrădiți și protejați; oxigenul este rarefiat, iar oamenii respiră cu ajutorul unor aparate. Din cauza acestor lipsuri, activitatea fizică este drastic redusă și controlată: sunt permise doar 6 ore de activitate fizică pe săptămână, drumețiile și excursiile au loc preponderent în VR și toți oamenii sunt monitorizați printr-un inel smart care le verifică în mod constant locația, nivelul de stres, pulsul și alți paramteri vitali. 

Un scenariu distopic pentru viitorul omenirii, ce ridică probleme de moralitate și stârnește curiozitatea în căutarea răspunsurilor privind atitudinea față de consumul necontrolat și excesiv al resurselor naturale și atitudinea față de mediul înconjurător.

-------------------------------

Teatru SMArt este un proiect de educație prin cultură implementat de Teatrul de Nord Satu Mare și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național care a explorat, a exersat și a potențat anumite abilități de autoeducare și educare prin intermediul unor ateliere de teatru și scriere dramatică, la care au participat peste 40 de liceeni din județul Satu Mare.

Pe parcursul întâlnirilor s-a creat un mediu propice de dezbatere a problemelor cu care ne confruntăm ca tineri dar și a impactului acțiunilor noastre asupra celor din jur, a comunității din care facem parte și în mod extins, asupra societății în care trăim.

Prin intermediul atelierelor de scriere dramatică s-au abordat probleme variate prin tehnici care au făcut apel la motivație, empatie, toleranță, muncă în echipă, comunicare, responsabilitate, planificare și angajament. În urma acestor ateliere, Natalia Graur a realizat dramatizarea a două texte rezultate din scrierile și  ideile tinerilor participanți.

Atelierele de improvizație și mișcare scenică, conduse de Ioana Cheregi și Andrei Stan au avut la bază tehnici ale artelor performative care deschid orizonturi către comunicarea verbală și non-verbală eficientă, spontaneitate și adaptabilitate, abilitatea de formula clar idei și de a vorbi în public, capacitatea de a lucra în echipă, auto acceptare și toleranță, înțelegere a vieții proprii în contextul social și politic actual, dezvoltarea spiritului de observație și autoanaliză.

Rodul acestor întâlniri, care s-au desfășurat pe parcursul a șapte luni constă în două spectacole distincte, scrise cu ajutorul participanților și jucate de către aceștia.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Bilete online


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft