Bilete onlineAlex Harding & Lucian Ban: DARK BLUE

Concert Jazz

vezi tot programulTurneu de lansare a albumului DARK BLUE (Sunnyside Records USA)

Alex Harding & Lucian Ban 

Saxofonistul american Alex Harding, considerat drept unul dintre cei mai importanți saxofoniști bariton din jazz-ul contemporan, celebrează lansarea ultimului său album DARK BLUE împreună cu pianistul new yorkez de origine română Lucian Ban.
La aproape două decade de la prima lor apariție discografică, Somethin’ Holy (CIMP Records, 2001), ce avea să lanseze cariera americană a pianistului român și extraordinarul parteneriat muzical al celor doi muzicieni, DARK BLUE prezintă un amalgam unic de compoziții și improvizații inspirate de tradițiile jazz-ului, blues-ului și muzicii europene de cameră, fiind un album ce ilustrează direcțiile jazz-ului în secolului XXI.
De la blues-uri avangardiste la balade free ce aduc aminte de un Archie Shepp cântând cu Sun Ra, de la improvizații spontane la piese originale, DARK BLUE prezintă un duet aflat la maturitate  artistică,  doi  vechi  colaboratori  ce conversează în limbajul jazz-ului modern. 

Pe coperta noului album celebrul tubist și saxofonist Howard Johnson descrie astfel chimia muzicală dintre cei doi muzicieni:
„Lucian și Alex și-au dezvoltat meșteșugul de-a lungul a ani de concerte și colaborări. Acum devin o singură voce când vor și în continuare reușesc să se completeze unul pe altul”. 

Cei doi muzicieni lansează albumul DARK BLUE în România cu o serie de concerte: Timișoara – 9 mai (Bastion), Brăila – 13 mai (Filarmonica Lyra), Brașov – 15 mai (Chamber Jazz @Centrul Multicultural), Baia Mare – 17 mai (Colonia Pictorilor),  Zalău – 18 mai (Centrul de Artă și Cultură), București - 20 mai (Institutul Cultural Francez, alături de pianistul Benoit Delbecq), Cluj-Napoca – 21 mai (Teatrul Maghiar), Satu Mare – 23 mai (Teatrul de Nord).

Foto: Cornel Brad


www.alexharding.net  | www.lucianban.com 


Organizatori: Teatrul de Nord și Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” 

Preț bilet: 18 lei

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6; telefon: 0261712106.

 

Bilete online


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft