Bilete online
DRAGONUL DE AUR
spectacol invitatDRAGONUL DE AUR

spectacol invitat

Joi
29 Oct 2020 19:00


Video


Imagini

Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe

prezintă

în turneul cofinanțat de AFCN

spectacolul

DRAGONUL DE AUR de Roland Schimmelphenin

Regia: Catinca Drăgănescu

Scenografia: Ioana  Pashca

Coregrafia: Simona Deaconescu

Ilustrația Muzicală: Simona Deaconescu

Traducerea: Ioana Petre 

Distribuția:

Claudia Ardelean/Anca Pitaru

Costi Apostol

Ion Fiscuteanu

Sebastian Marina

Elena Popa

 

Durata: 1 h, 25 min. (fără pauză)

Vârsta recomandată: 16 +

 

"DRAGONUL DE AUR este despre noi toţi. Este un poem-teatral tragi-comic despre lumea absurdă şi uneori foarte crudă ȋn care trăim. În luptă cu determinismul social care pare că ne angrenează ȋntr-un rollercoaster fără de scăpare, deconstruim realitatea ȋn căutarea a ceea ce a mai rămas din umanitate azi.

Cu spectacolul ăsta declar oficial război inerţiei: şi ȋn viaţă şi pe scenă. Am construit ȋmpreună cu partenerii mei de călătorie un “vehicul de visare”- aşa aş caracteriza spectacolul. Ne-am provocat şi pe noi şi ne propunem să provocăm şi publicul la un voiaj pe tărâmul conştiinţei colective, un loc magic, un paradis devenit purgatoriu al omului autosufiecient şi ignorant. Suntem şi victime şi călăi, iar complicitatea dintre aceste două roluri ne ţine ȋntr-o tensiune continuă, ne consumă, ne devorează, devenim pioni pe o mare tablă de joc pe care noi ȋnşine am creat-o. Empatia ȋnseamnă libertate, ce statement frumos!

A scris Schimmelpfenning o fabulă extraordinară a lumii contemporane! Un fel de Brecht de o incredibilă poezie, o piesă-peisaj cum ar numi-o Gertrude Stein, ȋn centrul căreia nu se află un personaj, ci un dinte.
Cinci asiatici, care ar putea fi la fel de bine şi turci şi români şi unguri şi alt soi de săraci ai lumii, oricum nişte imigranţi fără acte, muncesc la negru ȋntr-un fast-food ȋnghesuit şi foarte aglomerat, numit Dragonul de aur. Micul restaurant se află ȋn mijlocul cartierului chinezesc din oraş, ȋntr-o clădire care mai are o alimentară, un depozit şi o sumedenie de locuinţe. Trăiesc aici, ȋn acest furnicar tot felul de oameni şi poveştile lor se ȋmpletesc ȋntr-un mod bizar şi totuşi foarte natural ȋntr-o zi fatidică de vară."

Catinca Draganescu

***

Rugăm publicul din orașele din turneu să rămână alături de noi și după spectacol la o discuție pe tema migrației. 

*** 

Turneu co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării. 

Bilete online


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft