Bilete online
JANNA sau MÂINE VA FI O NOUĂ ZI
de Iaroslava PulinoviciJANNA sau MÂINE VA FI O NOUĂ ZI

de Iaroslava Pulinovici

vezi tot programul


Imagini

În perioada 13 - 19 august 2018 secția română a Teatrului de Nord participă la un experiment inedit: Laboratorul teatral coordonat de regizorul rus Oleg Loevski.

Nikolai Ruski, Nikita Betehtin și Dumitru Acriș, tinerii regizorii invitaţi, sunt deja nume de marcă în peisajul teatral rus, spectacolele lor participând la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale.

În cadrul proiectului actorii Teatrului de Nord, împărțiți în trei echipe, lucrează intensiv pe texte contemporane, timp de cinci zile, experimentând punerea în scenă a trei spectacole, contra cronometru. Intenția acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unor repetiții la maximă intensitate, sub presiunea timpului şi cu mijloace de producție improvizate, la finalul cărora vor rezulta trei schiţe de spectacol. Cele trei spectacole vor fi prezentate publicului, pe scena Teatrului de Nord în ultimele două zile ale proiectului. 

Oleg Loevski este unul dintre cei mai influenţi producători de teatru din Rusia și iniţiatorul acestui tip de laborator teatral (în ultimii 20 de ani s-au organizat sute de ediții în toate teatrele din Rusia, dar și în străinătate) care promovează dramaturgia contemporană sau, folosindu-se de creativitatea tinerilor, găsește direcţii noi și necesare pentru lumea teatrală actuală. Oleg Loevski și-a început cariera sfidând comunismul şi câştigându-și reputaţia ca dramaturg, scenarist și critic de teatru. Este directorul adjunct al Teatrului pentru Copii și Tineret din Ekaterinburg și preşedintele Asociației Internaționale a Teatrelor pentru Copii și Tineret.

Duminică 19 august, ora 19.00 - Sala Mare

JANNA sau MÂINE VA FI O NOUĂ ZI de Iaroslava Pulinovici

Regia: Dumitru Acriș

Traducerea: Raluca Rădulescu


Distribuția:

Kirova Janna Gheorghievna - Adriana Vaida

Ivanski Andrei - Vlad Mureșan

Katia - Crina Andriucă

Vitali Arkadievici - Radu Botar

Olga Anca Similar

Vika - Ioana Cheregi

Striptease man - Cătălin Mareș, Sorin Oros, Ciprian Vultur, Andrei Stan

Tatăl Jannei - Cătălin Mareș

Angajatele Jannei - Dorina Nemeș, Lucia Maria Racșan

 

Iaroslava Pulinovici s-a născut în 1987 în orașul Omsk. A absolvit Institutul de Dramă din Ekaterinburg, unde a studiat scrierea dramatică la clasa lui Nikolai Koliada. A scris prima piesă, Visul Natașei, pe când avea numai 17 ani. Până în prezent a scris peste 20 de piese, a câștigat numeroase premii la concursuri de dramaturgie, iar piesele ei sunt montate în Rusia și în Europa. De câțiva ani scrie și scenarii de film și pentru seriale de televiziune. În limba română i-au fost traduse trei piese: Somnambulism, Corul lui Charon și Janna, pentru proiectul teatrului Nottara Spectacolul începe cu o lectură din 2015.

 

Piesa Janna sau Mâine va fi o nouă zi a fost scrisă în 2012 și este o tragi-comedie despre o femeie de succes din zilele noastre care e obișnuită să aibă sub control propria viață, dar și viața tuturor din jur. Este o poveste despre prietenie, trădare și iubire. Este o reflecție asupra unei epoci în care oamenii ajung să plătească prea scump succesul. Piesa este montată foarte des în Rusia, dar cea mai celebră montare este cea semnată de Ilia Rotenberg la Teatrul Națiunilor din Moscova, unde se joacă din 2014 cu casa închisă, deși se spune că este spectacolul cu cele mai scumpe bilete din Rusia.

 

Dumitru Acriș s-a născut în 1983 în Republica Moldova. A absolvit secția de actorie și un master de regie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și a fost 12 ani actor la Teatrul Luceafărul din Chișinău, din 2006 fiind actor emerit al Republicii Moldova. A debutat ca rezigor cu spectacolul Hitler in love, care a avut turnee în 16 țări. În 2017 a absolvit regia la cea mai prestigioasă școală de teatru din Rusia: Universitatea Națională de Artă Teatrală din Moscova. A montat texte de Gorki, Cehov, Ostrovski, Brecht, Shakespeare în teatre din Rusia, dar și din România. De câțiva ani participă la Laboratoarele de teatru organizate de Oleg Loevski.

 

Intrarea este liberă.

Spectacolul va fi urmat de discuții cu publicul.

Bilete online

SCENOGRAFIA
Alexandru Radu
scenografie
Cristian Gătina
scenografie

DISTRIBUTIA
Andrei Stan
Striptease man
Ciprian Vultur
Striptease man
Cătălin Mareș
Tatăl Jannei, Striptease man
Dorina Nemeş
Angajata Jannei
Lucia Maria Racsan
Angajata Jannei
Radu Botar
Vitali
Sorin Oros
Striptease man


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft