Bilete online
MOARTEA ALBĂ
de Sorin OrosMOARTEA ALBĂ

de Sorin Oros

vezi tot programul


Imagini

STAGIUNEA 2013 -2014

 

Regia artistică: Marius Costache

Scenografia: Cristian Gătina

 

Distribuţia:

Maria - Raluca Mara

Matei - Vlad Mureșan

Sanda - Andreea Mocan

Dodo - Ciprian Vultur

Oana - Gabriela Chirilă

Tano - Sergiu Tăbăcaru

Bursucul - Vlad Chico

 

Regie tehnică și sufleur: Mona Caița

Sunet: Szátvári Csaba

Lumini: Ioan Iluță, Ioan Dindiligan

 

 

Textul nu este o capodoperă, nici nu cred că am reuşit să scriu, încă, aşa ceva... E doar un "strigăt", oarecum, artistic, pornit din încercarea mea... umană de a trage un semnal de alarmă şi de a "scoate ochii" tuturor semenilor, îndeosebi tineri, asupra pericolului acestui flagel nimicitor - stupefiantele! Am spus "a scoate ochii" şi nu "a băga în ochi" deoarece de băgat ni se tot bagă, sistematic, tot felul de "importuri" - prostituţie, jafuri armate, crime macabre, violuri gerontofile, iubiri zoofile, sinucideri anunţate în prime-time, droguri...

Am scris acest text pentru că, sunt convins, un spectacol are un efect infinit mai mare decât o simplă conferinţă pe această temă... conferinţă la care poliţiştii şi psihologii se străduiesc să le arate consumatorilor că drogul ucide, iar ei le râd în nas! Aici sper ca la final să nu râdă, să nu plângă, ci să mediteze la soarta Mariei... care poate să fie Anca, Ioana, Mirela, Cristina, Paul, Radu sau... oricine vrea să plece mai repede de pe acest pământ. Aşadar, mesajul este clar: feriţi-vă de droguri! Alegeţi viaţa! Iubiţi-vă... este mult mai sănătos!

Sorin Oros

 

 

Statisticile spun: 5%, 12%, 20%, 16 ani, 19 ani... Cazuri. Dar în spatele lor sunt oameni reali și întâmplări adevărate. Tentația e reală, e foarte puternică și mai ales tinerii cad pradă acestor tentații. Să fie clar: ”O SINGURĂ DATĂ... AȘA, DE DISTRACȚIE” NU EXISTĂ! Odată trecută limita, drumul e deschis spre tragedii. Mai devreme sau mai târziu la asta se ajunge.

Mărturie reală: ”Nu am mai folosit nimic de 1 an și 7 luni, dar încă sunt dependent”.

Marius Costache

 

 

Bilete online

SCENOGRAFIA

DISTRIBUTIA

FOȘTI ANGAJAȚI ȘI COLABORATORI
Marius Costache
regia artistică
Vlad Chico
Bursucul

ECHIPA TEHNICA


Parteneri media
   
Abonare la Newsletter
Abonare

Creeat de Altersoft